3/4 de quartà…
…avui serien uns 13 litres i mig. El quartà era 1/4 d’una quartera, que a Girona equivalia a 72,32 l
…avui serien uns 13 litres i mig. El quartà era 1/4 d’una quartera, que a Girona equivalia a 72,32 l
Es tracta d’un motiu molt freqüent a l’arquitectura clàssica, eren fetes de terra cuita i prenien la forma d’una fruita o de cap humà.
Al llarg de la seva llarga història, que arranca ara fa uns 5.500 anys, l’arada ha estat objecte de successius perfeccionaments.
L’arada mossa és un tipus d’arada que es va popularitzar a l’Empordà a partir de principis de segle XIX.
Durant més de vint segles l’arada va ser l’eina hegemònica dels treballs agrícoles. Tirada amb la força del bestiar -bous, mules, cavalls…
L’arada serveix per llaurar la terra i ha estat una de les eines més longeves de la nostra història.
Quadre amb artesanies de suro natural, suposadament un regal d’un taper a Josep Madí.
Al taulell dels comerços del segle XIX i fins ben entrat el XX hi havia unes balances com aquestes.
Un cop feta la pila carbonera amb la llenya, abans d’encendre-la, es cobria amb branques -l’anomenat “embalum”.
Els pastors solien utilitzar banyes d’animal per portar-hi olis de ginebró o d’altres guariments per curar les diverses malures dels animals.
La barrina és una eina que servia per fer forats, una eina totalment manual que perfora gràcies a la tija metàl·lica en forma de cargol.
Entre els articles del catàleg de Productos del Corcho Aglomerado n’hi va haver que responien a una funcionalitat molt concreta